Kroužky dětem 2024

Tak jako loni, upozorňujeme na možnost získat příspěvek i pro děti v PPPD – podmínky https://www.darujemekrouzky.cz/conditions/

Současná výzva na 2. pololetí začíná 15.1.2024 a pro žadatele končí 14.4.2024.


KDO MŮŽE ŽÁDAT O PŘÍSPĚVEK NA VOLNOČASOVÉ AKTIVITY?

  • Rodiny s dětmi ve věku 3–18 let z celé ČR, které se nacházejí v tíživé finanční situaci a pobírají dávku „přídavek na dítě“. Podporujeme také rodiny, které pobírají příspěvek na péči, odměnu pěstouna, nebo příspěvek při pěstounské péči. Při žádosti o příspěvek doloží české rodiny v online systému Aktivní město dokument (v elektronickém formátu) „OZNÁMENÍ O PŘIZNÁNÍ DÁVKY“, nebo „OZNÁMENÍ O ZMĚNĚ VÝŠE DÁVKY“, případně jiný obdobný dokument potvrzující přiznání dávky/příspěvku/odměny, vydaným Úřadem práce ČR.

NA JAKÉ AKTIVITY MOHU PŘÍSPĚVEK VYUŽÍT?

Každý rodič, který vyhoví podmínkám obdrží 4 vouchery v hodnotě 500 Kč na každé dítě na školní pololetí. Vouchery je možné využít na různé aktivity, nebo všechny použít na stejnou aktivitu.

Z peněz lze zaplatit např. členský příspěvek, účastnický poplatek za výpravu, závody, soutěže nebo soustředění, zapůjčení hudebního nástroje či sportovní pomůcky nebo dítěti za peníze koupit část vybavení (např. batoh, čelovku, tretry, dres, výtvarné pomůcky…). Příspěvek lze využít i na úhradu prázdninové akce (letní tábor, soustředění), to však pouze v případě, že se jedná o součást dlouhodobých aktivit.

Obsah obrázku osoba, Lidská tvář, oblečení, textPopis byl vytvořen automaticky